Az éneklés a meditáció egy formája

Az éneklés azonnal ösztönöz, és felébreszti a szunnyadó lelket bennünk. Ha egy isteni dalt, zene meditáció - Sri Chinmoy énekelegy lélekteli dalt éneklünk, az azonnal tisztaságot hoz a rendszerünkbe. Az éneklés megtisztítja korlátozott tudatunkat, és egyetemes harmóniát ad nekünk.

Minden mantra egy sajátos eredményt kínál. Miközben egy mantrát ismétlünk, megidézzük Isten egy bizonyos aspektusát, hogy békét, fényt, üdvösséget vagy valami mást adjon, amit akarunk, vagy amire szükségünk van. Ha tíz vagy tizenöt percig képesek vagyunk jól meditálni, ez ugyanazt a célt szolgálja, mert a végtelen béke, fény és üdvösség kiterjedésébe hatolunk be, ahol a lelkünk ihat, amit csak akar, vagy amire szüksége van.
De ha a törekvők nem képesek a legmélyebb meditációjukba merülni, mert az elméjük nyugtalan, akkor ott a lehetőség, hogy egy mantrát alkalmazzanak.

Az igazi spiritualitáshoz legközelebb a zene áll, a lélekteli dalok; azután pedig a költészet jön. A költészet is nagyon közel áll a spiritualitáshoz, de ha sorrendet kell felállítani, akkor első az ének vagy a hangszerrel való zenélés, és utána jön a költészet. Ha lélekteli dalokat éneklünk – nem rock and roll-t és ilyesmit – akkor tényleg hozzáadunk törekvésünkhöz.

Sri Chinmoy

Spirituális dalok és mantrák gyakorláshoz

Vissza>>

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja