Próbáld ki azt, ami bent van

Mi van benned? Mi van rajtad kívül?

Az életed minden problémája onnan ered, hogy számodra rejtve van az, hogy a belsőd sokkal többet tud adni, mint a külső világod. Ezt eddig valószínű nem is mondták neked és ameddig nem próbálod ki, nem is tudhatod azt. Vagy elhiszed, vagy sem. De ki kell próbáld, mert neked másként csak a külső és a jelen pillanatban látható, testileg és értelmileg élvezhető dolog tölti ki a tudatodat. Ha ez a dolog nem lenne, fogalmad sincs, hogy mi van mögötte, mi van benned, ha ez nincs itt a felületen, kívül, akkor valahová belátunk, a belső világunkba.

Ez úgy van, hogy például ha elképzeled azt, hogy te az alkoholt félre tegyed, az neked egy hatalmas lemondás, a szórakozásról, a hülyéskedésről, a diszkó világról, a bárokról vagy a társaságban a kukába dobott akaratodból, az én-kontroll feladásáról. Igen, a kukába dobott akaratod következményéből történő hülyéskedésekről. Megjegyzem tapasztalatból, hogy az sokszor még kívül sem végződik pozitívan, de ezt te is tudod. Végül is az alkohol fogyasztás célja az értelemtől való menekülés, a kontroll alól való kiszabadulás, a gyeplő elengedése. Igen a szabad akarat átadása egy értelmetlen és bizonytalan kimenetelű kábulatnak, amiben egy igazi szabadságot remélünk megtalálni

Ez tulajdonképpen egy belső vágyunknak a kifejezése, annak, hogy adjuk át önmagunkat egy felelősség nélküli állapotnak. Egy kicsit keressük a gyermekkorunk szabadságát, amikor mások voltak felelősek és mi csak ringattuk magunkat képzeletbeli világunkban és az élet igazi értelmét éltük, mármint azt, hogy boldogak legyünk.

Ennek dolgoknak a megközelítése az alkohollal viszont nem egy beteljesítő megoldás. Ez rengeteg frusztrációval jár, mert a szabadjára engedett tudatalatti nagyon sokszor szörnyű dolgokat hordoz magában, amelyeknek kinyitottuk az ajtót. Ezt én magam bőségesen végig éltem, annyi alkoholt ittam meg, hogy az legalább öt normális embernek egy életre szóló adagja. Milyen mániában szenvedtem? Romániában. Két út létezett kifele, egyik Hegyeshalom, másik az alkohol volt. Minden hülyéskedést végig csináltam, asztal tetején táncoltam, énekeltem, mindent elkövettem, mindent végig jártam az alkohol kómáig, tudatom minden mélyen rejtőző sötét tudatlanságát kitomboltam. Hidd el tudom miről beszélek és van összehasonlítási alapom!

A belső lényed teljesen más fokú beteljesülést képes adni neked, egy valódi beteljesítő harmóniát. Az a mélység ami a lényedből képes előjönni és az egész emberi létedet kicserélni, az egy bizonyos kemény, széles, mély, betonnak tűnő alapra épülő életet nyújt neked. Biztonságot, határozottságot. Nem tudhatod, de halld meg tőlem, hogy a belső lényed egy-két másodperc alatt olyan mértékű gyönyör érzéssel tud átitatni, amely nem csak egy-két napodat képes fényessé tenni, hanem sokszor hetekig, vagy akár egész életedre kihatással van. Ennek a gyönyörnek viszont pontosan az a hatása, hogy azokat a belső vágyakat, sóvárgásokat, amiért a buta és veszélyes szeszes dolgokkal szürke állományodat ölöd, megszünteti. Ember, neked nem szükséges az alkohol, a kábítószer, hiszen benned van, magadban hordozod a nektárt, a mellékhatás nélküli legerősebb kábítószert, ami csak létezik, az isteni gyönyört. Az a te saját részed. Amikor azt megérezted, ha abba, csak egyszer is belekóstoltál, akkor neked eszed ágában sem lesz, azt az értéktelen, semmi, felületes bárgyúan vigyorgó és másnap fogvicsorgatóan harapó életmóddal foglalkozni. Soha nem akarsz mérget, ha ihatsz nektárt is.

Próbáld meg, próbáld meg, próbáld meg, mert a belső értéked, nem az alkohol löttyök és bizonyos füvek értékével talál. Tudom, ezt teszi az egész világ, de az nem jelenti azt, hogy az a helyes. Az egész világ téved, állítom én miután mindkét életmódot ismerem. Próbáld meg, mert te nem az vagy, akit neked ez a csábító, felületes világ mutat és ezáltal magával ragad. Nem az vagy, akit bebeszéltek neked, hogy vagy. Téged becsaptak. Érted? Becsaptak! Te képes vagy milliószor többet kapni önmagadtól, mint tőlük. Egyre sincs szükséged belőlük, senkire, mert te minden vagy. Érted? Minden. Lehet eddig nem mondták neked, hogy mit is tartalmazol, de most mondom neked. Te nem az vagy, akit te az öröm pótló szerekkel élsz és azok mellékhatásaitól szenvedsz! Próbáld ki! Próbáld ki!

– Gunagriha

 

 

Témák a Belső Iskolában                           Levelek a Belső Iskolában>>

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja