Próbáld ki az életmódot 7 hónapra

„De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.
……………………………..
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni…” (Ady Endre)

Ez nem egy költő édes álma. Hidd el nekem, erre rájöttem, megtanultam. Ez a bennünk élő valóság egy picit mélyebben, nem is nehéz helyen. Azért sóvárgunk arra, mert bennünk él az, csak el dugtuk a saját hamis önértékelésünk torz képe mögé. Ott van bennünk, ahol nem az számít, hogy rólunk hogyan vélekedik a világ, hanem az számít, hogyan vélekedünk mi a világról, ahol nem az számít, hogy kinek tart engem a világ, hanem az, hogyan szolgálom én a világot. És csak erre figyelek. Nem arra, hogyan tapsol nekem a környezetem, hanem mennyire hasznos a szolgálatom.

A saját önarcképünkről alkotott felfogásunk megváltoztatása egyből Ady Endre álmának megvalósítása.

Próbáld ki! Amiről beszélünk a világban, az van a családban is. Nem az egyéni érdek, hanem a család érdeke az első. Az kell az első legyen! Mi a család érdeke? A béke. Ha titokban szomorkodsz is néha, ha este a párnádba könnyeket hullatsz is néha, akkor is add fel az egóskodást. Add fel, hogy tied az igazság. Ne legyen tied az igazság, hanem legyen tietek a béke. Nincs más út. Hidd el nekem! Nem mehet tovább, hogy a család legyen a szenvedések góca. Ebben a te egód is bűnbak. Le kell állni, béke kell, nem igazság és tanács osztogatás. Példa és szeretet!

Próbáld ki, próbáld ki ezt az életmódot 7 hónapra. Próbáljátok ki együtt a családban ezt az életmódot 7 hónapra és nézzétek meg a különbséget. Nézzétek meg, hogy 7 hónap után mennyire tudjátok egymást szeretni. Nézd meg, milyen harmónia lesz köztetek és mennyire más dolgok számítanak majd az életetekben, ahhoz képest, amelyek addig számítottak. Megszűnik a tudatos, de a nem tudatos harc is egymás között, megjelenik az elfogadás, a béke és megjelenik a békének az elsődleges fontossága az életetekben. A belső egyéni béke képes csak a földön a békét létrehozni.

Ne add fel! Próbáld ki, próbáld ki 7 hónapra és ne add fel. Ne add fel, mindegy hányszor csúszol vissza, mindegy hányszor tör ki rajtad a régi éned, mindegy hányszor nem működik, ne add fel. 7 hónap nem a világ, ne add fel! Felejtsd el 10 perc múlva, hogy vissza voltál esve, felejtsd el, hogy a társad vissza volt esve. Tedd tovább, menj tovább és meglátod, hogy tied a győzelem. Miért? Mert az benned van. Az eleve egy valóság benned, az ott készen van. Az nem egy dolog, amit te kell létre hozzál. Jegyezd meg, az meg van, hiszen az vagy te. Csak rajtad némi kéreg van, az le kell hulljon. Te nem a kéreg vagy, hanem a lényeg vagy, a veleje vagy a lényednek és az már eleve tökéletes, maga a szeretet, a béke, a tisztelet, az egymás iránti elfogadás. Ez a helyzet, ez a valóság benned. Csak most még a kérgeddel foglalkozol, nem mész mélyre magadban. De ez az életmód oda visz, a lényegedhez. Próbáld ki, kérlek próbáld ki! Amit élsz buta szokások sorozata, amelyeket kis korod óta beléd nevelt a világ. Vége! Nem kell védd magad és nem kell kikérd magadnak sem ezt, sem azt! Csak szolgálj és boldog leszel, együtt boldogak lesztek.

– Gunagriha

 

Témák a Belső Iskolában                           Levelek a Belső Iskolában>>

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja