Levél 001

Kedves Mindnyájatok!

A Belső Iskola most áll nyitás előtt. Jelentkezni lehet, de még a rendszer nem áll. A belső zárt kommunikációs rendszerünk most épül. Egy szoftver szaki dolgozik rajta. Ide majd bejelentkezünk és egymással is külön, meg mindenkivel is fórumon lehet beszélgetni. Ezeket közölni fogom. Tehát ezzel még egy kicsit várnunk kell. Jelenleg még csak az email van és egyelőre csak velem tudtok levelezni.

Ajánlások

Én magam naponta sok ima-mantrát mondok. Azok közül ajánlanék itt egy reggeli ima-mantrát, amit én minden reggel elmondok háromszor is. Én angolul mondom, de lehet ezt magyarul is, ha nem tudsz angolul.

„Today I shall concentrate only on one thing.
What God expect from my life and
Not what I expect from my life.” (Sri Chinmoy)

Ezt egyébként énekelni is lehet, erről felteszem Nektek a kottát is:

today I shall concentrate

Hangfájl a kottához:

 

Itt van magyarul is.

„Ma csak egy dologra koncentrálok.
Amit Isten vár el a életemtől és
Nem, amit én várok el az életemtől.”

Ha ezt ismételjük észrevétlenül, de megteszi a hatását és a gondolatainkba fészkelődik. Így valóban sokszor másként kezdjük nézni az életünk folyamatait. Mármint úgy, ahogy Isten rendezi és nem ahogy mi akarjuk rendezni. Isten célja más, mint egónk célja az életünkkel.

Az átalakulásunk folyamán a legnagyobb problémánk akkor kezdődik, amikor megbotlunk. Nem is azért, hogy megbotlunk és padlót fogunk, hanem azért, mert nem tudunk ezzel elbánni. Nem akarjuk felejteni és nem akarunk ismét felállni. Erre van egy jó mantra, amely elég hamar bemegy a lényünkbe és megmagyarázza, hogy mi a lényeg.

„My Lord cares infinitely more for my presence,
Than for my excelence.”
Sri Chinmoy

„Uram végtelenül jobban törődik a jelenlétemmel,
Mint a kiválóságommal.”

Vagyis Isten szemszögéből az fontosabb, hogy kitartóan nem adom fel, mint az, hogy ma sikerült tökéletes lennem vagy sem. Ezt a mantrát én minden nap elmondom. De ha nem is mondod minden nap, akkor amikor megbotlottál el kell mondanod 7-szer, hogy ismét rögtön fel tudj állni a padlóról. Felejtsd a múltat! Soha ne add fel! – ez kell legyen a mottónk.

Egyebek

A Belső Iskola könyvei:

Meditáció (Sri Chinmoy)
Sorsnavigátor (Gunagriha)
Nem Titok (Gunagriha)

Ha valakinek nincs pénze a könyveket beszerezni, kérlek írd meg nekem és tőlem megkapod ajándékba. A belső gazdagság útjába nem lehet a külső átmeneti szegénység akadály. Egyébként a szegénység átalakítására nagyon ajánlom, hogy vedd elő a hálát és azt nap mint nap gyakorold.

Eredetileg a terv az volt, hogy miután az emberek kezdik olvasni a Nem Titok könyvet, akkor indul az iskola, mintegy válasz arra a kérdésre, hogy ezt értem, hogy nem élek jól, de hogyan tovább? Közben rájöttem, hogy sokan vagyunk, akik már megértek tovább lépni, akkor is ha a könyvet ezután olvassák.

A Belső Iskola 3 fő szabálya a hústalan táplálkozás, a teljes alkohol-absztinencia és az őszinteség, aminek szerintem a hűség a hozzátartozója. Ezt inkább még egyszer leírom, hogy mindenkinek a szeme előtt legyen.

Szeretettel Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja