A belső iskola – belső út a bölcsességhez

Kedves …. !

Amit itt mi csinálunk, nem tanfolyam, nem tudás olyan értelemben, mint amiket tanultál és tanulsz. Ezt nem fejezed be egy diplomával pár hónap vagy év után. Ennek nincs vége, mert a boldogság megtanulása nem egy határhoz kötött. A boldogság korlátlan, a szabadság korlátlan, a kötetlenség korlátlan, a belső értékeink korlátlanok és a bölcsesség is határtalan. Igen, amit itt lépésről-lépésre megszerzünk, az a bölcsesség. Ehhez magunkat kell megváltoztatnunk, mert a bölcsesség eleve bennünk van, csak a felszíni természetünk nem enged hozzájutni.

Ezért a belső iskola egy állandó kihívás önmagunkkal szemben. Ezért itt nem lehet bizonyos összegért, bizonyos idő alatt diplomát kapni, sem semmit, ami rangot ad, de mindent meg lehet kapni törekvésért.

Ha olvastad az oldalt, akkor láttad már a belépés feltételét: az abszolút hús- és alkoholmentességet, az őszinteséget és mellette még egy rendszeres testmozgást is. Ezek mind kihívások és mind elindítanak egy olyan folyamatot bennünk, amelyet joggal nevezhetünk komoly belső útnak, ahol a bölcsesség felszabadul, hiszen a kötelék megszűnik.

Ha ezeket vállalod, kérlek írd meg mi a kedvenc neved, amit legjobban szeretsz. A fórumban így leszel bejelentve. Ha akarod küldj egy fényképet is magadról, olyat, ahol az arcod és a szemeid látszanak.

Szeretettel Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja